Prajituri

Reteta Prajitura de Sfantul Ilie

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Merele se curata de coaja si cotor, se taie feliute de 1 cm grosime si se aseaza la scurs pe prosoape de hartie. Ouale se separa, iar galbenusurile s

ingrediente

   6 oua
   150 gr zahar pudra vanilat
   125 gr faina 000
   3 linguri ulei
   1 lamaie
   4 mere
   4 linguri frisca

mod de preparare

Merele se curata de coaja si cotor, se taie feliute de 1 cm grosime si se aseaza la scurs pe prosoape de hartie. Ouale se separa, iar galbenusurile se freaca impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, pana devine o crema groasa. Albusurile se bat spuma cu un strop de sare. Cand spuma devine foarte tare, se adauga restul de zahar si se bate din nou. Se pun apoi galbenusurile frecate si faina si se amesteca pana se omogenizeaza aluatul. intr-o tava rotunda, tapetata cu faina se aseaza feliutele de mere uscate si se toarna aluatul pe deasupra. Se coace la foc potrivit pana e coca gata, apoi se da la rece.
Se rastoarna invers, cu merele deasupra si se orneaza cu frisca proaspat batuta, fructe colorate, ciocolata rasa sau sos de ciocolata.


Alte prajituri:


Tort cu mere si crema de zahar ars Prajitura Negresa Tort de mere coapte
Incearca si Prajitura cu nuca de cocos si cola
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de Sfantul Ilie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.