Prajitura fantezie cu piure de castane

pentru deserturi aromate de toamna O prajitura rafinata si delicata ca o zi de toamna!

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura fantezie cu piure de castane

Ingrediente

  • 2 linguri de smantana
  • blat;300 g biscuiti
  • 200 g miez de nuca
  • 200 g unt sau Margarina
  • crema 1;200 g frisca lichida
  • 5 linguri de dulceata de afine
  • un plic(10 g) gelatina
  • crema 2;200 g frisca lichida
  • 2 linguri de smantana
  • 5 linguri de piure de catane,
  • o lingura de nes decofeinizat
  • jeleu;3 linguri de Dulceata
  • 200 ml Apa
  • 2 plicuri de tort gelle
  • decor;300 g biscuiti din ovaz,trasi in ciocolata

Mod de preparare

Se amesteca biscuitii cu miezul de nuca maruntit si cu untul topit apoi se intinde in strat uniform in forma de tort ,cu inel detasabil si se preseaza bine cu o spatula apoi se aseaza biscuitii din ovaz pe margine presand usor cu mana,cu ciocolata spre exterior Se mixeaza frisca pana se intarestre se amesteca cu smantana apoi cu dulceata si la urma se toarna in fir subtire gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.S3e toarna deasupra blatului de biscuiti si se da 30 minute la rece. Seprocedeaza la fel si cu cea de a 2 a crema,amestecand ingredientele cu gelatina si se toarna peste stratul deja inchegat de peste bisvcuiti si se da din nou la frigider o ora. Se amesteca cele linguri de dulceata cu apa apoi cu tort gelle-ul,intr-o craticioara ,pe foc pana se aduce in punctul de fierbere,amestecand continuu cu o lingura apoi se da se de foc si se toarna fierbinte,din centru spre margini ,deasupra cremei intarite,se mai lasa 30 de minute la rece Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci