Prajitura frageda cu mere

Aluat: Intr-un castron maream pus faina cu untul partial topit si am amestecat( cu o lingura sau cu mixerul folosind paletele pentru aluat). Ca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura frageda cu mere

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt stins
  • 200 g unt
  • 550-600 g faina
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • 1 kg de mere
  • zahar dupa gust
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Aluat:

Intr-un castron maream pus faina cu untul partial topit si am amestecat( cu o lingura sau cu mixerul folosind paletele pentru aluat). Cand au inceput sa se formeze firimituri am adaugat zaharul (pudra), un praf de sare,praful de copt stins cu zeama de lamaie si ouale unul cate unul. Iese un aluat elastic, nelipicios,care se inveleste in folie si se da la frigider pentru 1 ora.

Umplutura:

Merele se dau pe razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul,untul si scortiosara. Se lasa la racit. Am impartit aluatul in 3 parti egale, pe care le-am intins cu sucitorul. Am asezat prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa bine cu unt) am acoperit cu 1/2 din compozitia de mere, alternand pana am terminat toate cele 3 foi. Se coace la foc mic pana se rumeneste putin deasupra.


Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci