Aluat: Intr-un castron maream pus faina cu untul partial topit si am amestecat( cu o lingura sau cu mixerul folosind paletele pentru aluat). Ca
Aluat:
Intr-un castron maream pus faina cu untul partial topit si am amestecat( cu o lingura sau cu mixerul folosind paletele pentru aluat). Cand au inceput sa se formeze firimituri am adaugat zaharul (pudra), un praf de sare,praful de copt stins cu zeama de lamaie si ouale unul cate unul. Iese un aluat elastic, nelipicios,care se inveleste in folie si se da la frigider pentru 1 ora.
Umplutura:
Merele se dau pe razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul,untul si scortiosara. Se lasa la racit. Am impartit aluatul in 3 parti egale, pe care le-am intins cu sucitorul. Am asezat prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa bine cu unt) am acoperit cu 1/2 din compozitia de mere, alternand pana am terminat toate cele 3 foi. Se coace la foc mic pana se rumeneste putin deasupra.
Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii