Prajitura frantuzeasca

Prajitura frantuzeasca este o reteta de prajitura cu blat de cacao, umplutura cu nuca de cocos si o crema deasupra. Pentru a face aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de nuca de cocos, budinca, cacao, oua, faina, zahar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura frantuzeasca

Ingrediente

  • Foi:
  • 300 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 150 gr margarina
  • un praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr smantana
  • Umplutura:
  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 150 gr nuca de cocos
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 250 gr unt
  • 250 gr zahar

Mod de preparare

Foile:
Amestecam smantana cu zaharul,adaugam margarina topita si un praf de sare. Deasupra compozitiei lichide cernem faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Amestecam bine pana cand rezulta o compozitie pastoasa, mai groasa. Impartim compozitia in doua.
Pentru umplutura:
Batem bine albusurile cu zaharul,apoi adaugam cocosul.
Asamblare:
Intr-o tava inalta (deoarece compozitia se va umfla) adaugam prima foaie maro, pe care o intindem cu grija, adaugam apoi umplutura de cocos si a doua foaie maro. Coacem ambele blaturi simultan circa 20-25 de minute.
Crema:
Galbenusurile, budinca si laptele se fierb pe foc pana se ingroasa. Se lasa la racit. Untul se freaca cu zaharul, pana devine o crema spumoasa.Dupa ce se raceste crema se adauga cu untul. Deasupra blatului racit se intinde crema.


Se adauga deasupra ciocolata rasa. Se da la rece 2-3 ore. Se taie patrate sau cubulete.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola