Prajitura Ghiocel

Se rup pricomigdalele in bucati cat mai mici si se amesteca bine cu unt. Se adauga fulgii de cocos si esenta de vanilie. Se asaza pe un platou, dandu-

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 40 de pricomigdalele
  • un pachet de unt
  • 200 g fulgi de cocos
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • o cana si jumatate cu lapte
  • 3 linguri cu faina
  • 250 g branza de vaci
  • 200 fulgi de cocos
  • 250 g ananas (din conserva)
  • o cana cu zahar
  • esenta de vanilie
  • 200 g frisca

Mod de preparare

Se rup pricomigdalele in bucati cat mai mici si se amesteca bine cu unt. Se adauga fulgii de cocos si esenta de vanilie. Se asaza pe un platou, dandu-i-se forma unui blat de tort dreptunghiuIar, lasandu-se la rece o jumatate de ora. Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul si se adauga treptat faina, amestecand continuu, pana cand se ingroasa, apoi se lasa la racit. Se incorporeaza branza de vaci in crema de lapte si se adauga fulgii de cocos si esenta de vanilie. Bucatile de ananas, scurse de sirop, se taie foarte marunt si se pun in crema. Peste blatul de pricomigdaie se intinde crema de lapte si branza. Prajitura se imbraca in frisca si se orneaza cu fulgi de cocos.
Alte prajituri simple recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tarta cu fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci