Prajituri

Reteta culinara Prajitura la metru

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu afine (Reteta Video)"
 
Prajitura la metru este o delicioasa prajitura de casa cu crema pe baza de lapte, deloc greu de preparat si foarte aspectuoasa.

ingrediente

   Se fac 2 checuri astfel:10 oua, 2 cani zahar, 2 cani faina, 56 linguri ulei, 2 linguri cacao, 50 g lapte
   Crema: 5 lingurite faina si o ceasca de lapte, 1 1/2 pachet unt, 300 g zahar pudra, esenta de rom
   Glazura cacao: 5 linguri zahar, 3 linguri apa calda, 23 linguri cacao, 3 linguri ulei

mod de preparare

La reteta asta de chec nu se pune apa ( iese mai fina fara apa). Se freaca ouale cu zaharul se pune uleiul, apoi faina si esenta de rom. Se imparte coca in doua ptr. 2 tavi. In prima tava se pune aluatul asa cum e, pentru checul alb, iar pentru a doua, in jumatatea ramasa de compozitie alba, se pun cele 50 g lapte in care s-au dizolvat cele 2 linguri de cacao si se amesteca bine.


Crema:
- 5 lingurite faina si o ceasca de lapte se pun la fiert pe ochi mic si se face o ciulama (poti folosi crema vanilie)
1 1/2 pachet unt se freaca cu 300 g zahar pudra, se incorporeaza ciulamaua cu esenta rom.


Glazura cacao:
- 5 linguri zahar, 3 linguri apa calda, 2-3 linguri cacao, 3 linguri ulei.
Se fierbe pe foc si se toarna fierbinte peste checurile recompuse.


Se coc checurile, se taie felii si se recompune checul, dar cu felii intercalate (o felie alba, una neagra), lipindu-se cu crema, apoi glazura deasupra. Se raceste, se pune la frigider si se taie rece, cam pe diagonala (oblic).

Prajitura la metru se serveste rece.

Incearca si Felie de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura la metru" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite