Prajitura mozaic cu rahat, nuca,gem de piersici

Este o prajitura foarte usor de facut, gustoasa, ideala pentru cei mici.

Portii
12
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Prajitura mozaic cu rahat, nuca,gem de piersici

Ingrediente

  • (pentru o tava mare de aragaz)
  • Pentru foi:
  • 600g faina,
  • 1 margarina (250g),
  • 100g zahar,
  • 4 galbenusuri,
  • 1 cub mic de drojdie,
  • 150 ml lapte caldut.
  • Umplutura:
  • 1 kg rahat,
  • 4 albusuri,
  • 300 g nuca macinata,
  • 200g zahar,
  • 1 borcan gem de piersici.

Mod de preparare

Pentru foi se amesteca faina cu margarina, apoi drojdia dizolvata in laptele caldut,zaharul si galbenusurile.Se obtine un aluat din care se intind 4 foi.Intr-o tava unsa cu putin ulei se intinde prima foaie apoi se pune rahatul taiat cubulete dat prin faina, se intinde a doua foaie apoi pui albusurile batute spuma cu zaharul si nuca macinata, se intinde a treia foaie apoi intinzi gemul de piersici si a patra foaie.Abia acum se introduce tava la cuptor la foc potrivit pentru 35-40 minute.Dupa ce se coace se lasa la racit si apoi se pune glazura astfel topesti ciocolata cu untul si presari deasupra nuca macinata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc