Prajitura Patru anotimpuri este o reteta de prajitura delicioasa cu fructe, usor de preparat, foarte aspectuoasa, potrivita pentru orice ocazie festiva.
Se bat bine albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul, galbenusurile zdrobite, lingurile de ulei, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt. Se tapeteaza o forma cu hartie, se toarna aluatul si se da la copt in cuptorul preincalzit cca 20 de minute.
Se scoate blatul de pe hartie, se lasa sa se racoreasca si se aseaza pe un platou dreptunghiular (eu l-am asezat pe o tava ).
Se curata fructele si se feliaza in felii foarte subtiri(se lasa la urma marul si banana,sa nu oxideze), se scurge zeama de compot iar boabele de struguri se scurg bine intr-o sita. Se prepara doua pliculete de jeleu(cel rosu) cu zeama de compot, dand intr-un clocot pe aragaz, apoi se lasa cateva minute sa se racoreasca putin si se toarna deasupra blatului, pe toata suprafata.
Se imparte blatul in 4 suprafete egale(eu am folosit o rama reglabila special pentru obtinerea a 4 bucati egale) si se decoreaza fiecare in parte cu cate un sortiment de fructe feliate, exceptie facand cel cu mar unde se completeaza cu banana.
Se prepera si jeleul transprent, dand intr-un clocot450 ml apa cu 5-6 linguri de zahar si esenta de vanilie,toate ametecate continuu pana se leaga putin. Se toarna jelueul fierbinte pe toata suprafata prajiturii, peste fructe. Se lasa cateva minute la rece apoi se decoreaza daca mai dorim cu frisca sau se consuma simpla, taiata in bucati potrivite.
Pofta buna! Reteta Prajitura patru anotimpuri a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii