Prajituri

Reteta Prajitura Pavlova

complexitate reteta Medie 
anton_37023 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu Sfecla Rosie si Nuci (Reteta Video)"
 
Prajitura Pavlova este o reteta de prajitura delicata, cu blat fraged si crocant de bezea ce poate fi servita alaturi de fructe proaspete si frisca.

ingrediente

   2 albusuri de cate 60 gr buc (pot fi si de la congelator)
   140 gr zahar
   15 ml zeama de lamaie
pentru ornat:
   250 gr frisca
   esenta de vanilie si cateva capsuni sau alte fructe de padure

mod de preparare

Batem albusurile spuma intr-un lighenas de inox cu un tel informa de para. Se adauga apoi zaharul tos impreuna cu zeama de lamaie si se bat 2 min .Iar apoi se trece pe baie de abur unde le mai batem timp de 8-10 min, cu miscari in forma de 8 , insistand pe fundul castronului ca spuma sa nu se branzeasca ci numai sa se infierbante .Cand spuma s-a intarit si numai cade de pe tel dam castronul deoparte si pregatim o tava pe care am pus hartia de copt unde am desenat pe spatele ei o inima. Compozitia o punem intr-un poch cu un dui in forma de stea si luam forma desenului.




Se coc la cuptor la 130 grade ( un foc foarte scazut )timp de 60 min. ca sa se usuce dar sa ramana albe.
Frisca se bate pana se mentine pe tel si punem o lingurita de vanilie aproape cand am terminat de batut.
Feliem capsunile sau le taiem in sferturi .


http://shabbychicshop.ro/agende-si-albume-foto-hand-made/580-agenda-handmade-15x21-cm.html


Dupa ce s-a racit foaia de bezea punem frisca si o nivelam peste care asezam capsunile. A se consuma imediat si daca dorim pt un consum mai tarziu vom unge bezeaua mai intai cu un strat de crema de unt .(unt si zahar pudra - pt ca frisca sa nu umezeasca bezeaua) Se pot face si portii mai mici .

Incearca si Prajitura deosebita
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Pavlova" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.