Prajituri

Reteta Prajitura polara

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu Mere Rase (Reteta Video)"
 
Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o prajitura delicioasa de casa, deloc greu de pregatit.

ingrediente

blat:
   6 oua
   2 linguri cacao
   4 linguri faina
   6 linguri zahar (linguri de ciorba mijlocii
   cu varf)
    
crema:
   3 linguri faina
   2 oua
   500ml lapte
   300g zahar
   un pachet de unt (eu am pus 200g)
    
glazura:
   jumatate pachet de unt (100g)
   4-5 linguri cacao

mod de preparare

Prajitura "Polara" se numeste astfel deoarece seamana la gust si aspect cu inghetata polara, aceea de demult care semana cu pachetul de unt.




Se incinge cuptorul.
Se bat 6 albusuri spuma si apoi se adauga 3 linguri de zahar. Separat se bat 6 galbenusuri cu alte 3 linguri de zahar apoi se amesteca cele doua si apoi se adauga faina si cacao. Se amesteca usor de jos in sus cu o lingura de lemn.




Compozitia se rastoarna intr-o tava unsa si tapetata. Se introduce la cuptor pt 15 min aprox, la temperatura de 450 grade Fahrenheit (F) -la cuptorul meu:) - 180C.




Pt crema se incalzesc 400 ml lapte. Separat se freaca 2 oua cu 4 linguri faina si 100 ml lapte care se toarna in laptele cald si se amesteca mereu pana la consistenta unei budinci. Se lasa sa se raceasca bine!




Pachetul de unt se freaca bine cu 300g zahar farin adaugat lingura cu lingura. Tot asa se adauga si budinca pe care am lasat-o sa se raceasca. Se adauga si 2 plicuri de zahar vanilat. Se rastoarna peste blat si se intinde pe toata suprafata.




Pt glazura se freaca o jumatate de pachet de unt cu 4-5 linguri de cacao si se topesc pe foc. Nu se adauga zahar. Si am omis sa subliniez ca untul trebuie lasat la temperatura camerei sa se incalzeasca bine-sa fie f moale. Valabil si pt untul utilizat la crema.




Glazura se adauga peste crema si se intinde bine.




Tava folosita are dimensiuni mari de 40X30 cu aproximatie. Sa nu uitati sa o tineti cateva ore la rece inainte de a servi-o si taiati-o cu un cutit bine ascutit incalzit in apa calda- altfel se va sparge glazura la taiere.




Reteta de prajitura polara a fost propusa de Dany B pe forum culinar.


Serviti prajitura polara dupa ce a stat la rece.

Incearca si Prajitura cu cirese
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "polara"" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.