Prajitura pricomigdala

Prajitura pricomigdala este prajitura copilariei mele, cand mama facea prajituri din bunatatile din camara si ne imbata duminicile cu miresme delicioase.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa
Prajitura pricomigdala

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - Pentru blat:
  • 250 g unt
  • 200g zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt stins
  • 1 cescuta lapte
  • 250 g faina
  • mirodenii (vanilie
  • coaja lamaie)
  • - Glazura:
  • 5 linguri gem
  • 300 g nuci macinate
  • 200 g zahar
  • 4 oua

Mod de preparare

Mod de preparare:

Se freaca untul cu zaharul pudra pana se face spuma. Se adauga oul, mirodeniile, laptele si praful de copt stins. Faina se incorporeaza" in ploaie". Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Se unge apoi deasupra cu gem. Pentru prepararea glazurii se mixeaza ouale cu zaharul si apoi se amesteca nuca macinata. Compozitia astfel obtinuta se toarna peste gem. Se da la cuptor 45 minute la foc poitrivit. Se taie fierbinte!


Prajitura pricomigdala se serveste dupa ce s-a racit, alaturi de o cafea aromata.

Reteta de prajitura pricomigdala a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Julix_2007.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori