Prajitura raw immunity booster, made by Raw Chef Ligia Pop

Mod de preparare• adaugati migdalele in blenderul performant Oster Versa si mixati pentru cateva secunde pana obtineti o faina

Portii
5
Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Blat
  • migdale 100g
  • canepa decorticata 100g
  • gelatina din tarate de psyllium 70g
  • mix de polen, miere si pastura 70g
  • fulgi de cocos 50g
  • Crema
  • mere 2 buc feliate
  • dovleac placintar 23 cubulete
  • gelatina din tarate de psyllium 50g
  • mix de polen, miere si pastura 70g
  • radacina de ghimbir 1 cm
  • turmeric 25 g
  • mix condimente iarna 10 g
  • apa 500 ml
  • Pentru ornat
  • flori de galbenele
  • fulgi de nuca de cocos
  • merisoare / coacaze rosii

Mod de preparare

Mod de preparare
• adaugati migdalele in blenderul performant Oster Versa si mixati pentru cateva secunde pana obtineti o faina
• puneti intr-un bol gelatina din psyllium (obtinuta din seminte de psyllium inmuiate in prealabil in 150ml apa) si adaugati putina apa pentru a o dilua
• adaugati in bol faina de migdale, canepa decorticata, mixul de polen, miere si pasture si fulgii de cocos si amestecati compozitia pana se formeaza un blat lipicios compact. Se lasa deoparte si se prepara crema.
• pentru prepararea cremei, puneti in vasul blenderului performant Oster Versa gelatina din tarate de psyllium, merele foliate, cubuletele de dovleac, mixul de condimente de iarna (scortisora, anason, cuisoare), turmericul, ghimbirul, mixul de polen, miere si pastura, adaugati putina apa si mixati pentru cateva secunde pana cand se formeaza o crema fina omogena
• pentru asamblarea prajiturii, intr-o forma culinara circulara de dimensiunea aproximativa 10/10 cm presati o parte din blat. Puteti folosi si forme mai mici sau mai mari. Blatul trebuie sa aiba inaltimea minima de 1 cm. Peste el se toarna o parte din crema si se orneaza cu nuca de cocos, merisoarele sau alte fructe, precum afine, catina sau coacaze si flori comestibile.
• se consuma imediat, fiindca nutrientii si gustul se vor altera cu trecerea timpului.

Prajiturile si preparatele raw sunt solutii pentru intarirea sistemului imunitar, pentru un plus de energie, datorita concentratiei mare de nutrienti pretiosi. Stim ca in general prajiturile facute cu zahar rafinat slabesc sistemul imunitar, fiindca zaharul ataca sistemul imun si scoate fortat calciul din corp. De aceea, atat pentru adulti cat si pentru copii, incercati cat mai des sa inlocuiti deserturile traditionale cu cele in stare cruda sau raw. Acestea nu contin zahar rafinat, agenti de crestere daunatori pentru sistemul digestiv, nu ingrasa, sunt sanatoase si in plus, ofera corpului nutrienti valorosi si necesari pentru o sanatate de invidiat.

Reteta completa: http://ligiapop.com/2015/12/11/prajitura-raw-immune-booster/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Prajitura Lămâiţa
Bucataras.RO

Prajitura Lămâiţa

O prajitura simpla, gustoasa care ti se topeste in gura….o prajitura cu dor de copilarie  

Prajitura Lămâiţa
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola