Prajitura simpla cu nuci si bezea este perfecta pentru momentele cand ai manca ceva dulce. Este o prajitura simplu de facut, cu nuci, dulceata si o bezea crocanta.
Intr-un castron punem cele 4 galbenusuri impreuna cu zaharul tos. Mixam foarte bine , pana se omogenizeaza, se albeste compozitia.
Dupa aceea adaugam praful de copt, faina (cernuta), laptele, nucile macinate, zaharul vanilat. Mixam totul foarte bine.
Apoi turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina, nu folositi o tava prea mare, orientati-va in functie de aluat.
Punem tava la cuptor pentru 18 de minute ( nu mai mult ! ) , la 175 de grade. Deci o tinem la cuptor pana se coace pe jumatate.
Dupa 18 min se scoate afara din cuptor. Ei bine, si-acum se unge blatul cu dulceata, cam 5-6 linguri zdravene, s-acopere cat de cat, eu am folosit dulceata de caise.
Apoi pregatim bezeaua, adica punem cele 4 albusuri intr-un castron de sticla, si cele 150 gr zahar pudra... si mixam pana obtinem o compozitie lucioasa si ferma.
Aam luat cu lingura din castronul cu bezea, si-am pus peste dulceata, in continuare... nu am pus mai mult de jumatate din compozitia din castron... mi s-a parut mult tot castronul.
Ssi-am bagat-o in cuptor, cu usa intredeschisa cam 10 minute.... dar nu s-a terminat aici.... dupa vreo 10 min, m-am uitat pe geamul cuptorului, bezeaua se aurise pe deasupra, am facut testul cu scobitoarea... blatul nu era gata... am pus atunci folie de aluminiu pe deasupra prajiturii, am inchis usa la cuptor, am zis aleluia , si-am mai stat vreo 9 minute.
Dupa ce-am tinut-o la cuptor si cu usa inchisa, dupa alea 9 minute, iar scobitoarea, blatul era facut. Am taiat-o, si pe deasupra am pus drajeuri mici mici de ciocolata ... in mod normal trebuia sa rad ciocolata pe deasupra, dar n-aveam.
Blatul este pufos, cu gust intens de nuca, bezeaua se poate pune toata, dar pentru prima data mi-a fost teama de rezultat.
Reteta de prajitura simpla cu nuca si bezea a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.
Serviti prajitura cu nuca si bezea dupa ce s-a racit.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaPerfecte pentru micul dejun!
Turtite cu dovlecei si cascavalPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii