Prajituri

VIDEOReteta Prajitura Tosca

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 60m 
gatire reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 28-04-2016
Adaugă în cartea de bucate
Sunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de urmat, vei vedea ca merita tot efortul! Este vorba despre Prajitura Tosca- cu blat pufos de mac si cocos, crema fina de vanilie si glazura de ciocolata.

ingrediente

10 portii

Blat:
   6 albusuri
   150 g zahar
   50 g mac
   2 linguri nuca de cocos
   3 linguri faina
   o jumatate lingurita praf de copt
   un praf de sare
Crema de vanilie:
   500 ml lapte
   6 galbenusuri
   100 g zahar pudra
   20 g amidon
   1 baton de vanilie
   200 gr unt la temperatura camerei
Sirop:
   100 ml apa
   100 gr zahar
   1 lingura coniac
Glazura:
   100 gr ciocolata neagra
   50 ml smantana lichida pentru frisca
   50 gr unt
   In plus, mai ai nevoie si de 150 gr biscuiti si fulgi de ciocolata pentru decor

mod de preparare

Pregateste mai intai crema, sa aiba timp sa se raceasca!



Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund dublu si pune pastaia de vanilie crestata, impreuna cu semintele. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se albesc, apoi amesteca amidonul. Scoate pastaia de vanilie si toarna laptele in fir subtire peste galbenusuri, amestecand in continuu. Muta amestecul inapoi in craticioara si pune din nou pe foc mic. Amesteca lejer cu un tel pana se ingroasa. Rastoarna apoi crema intr-un castron curat, acoper-o cu folie alimentara ca sa nu se formeze crusta si las-o la racit la temperatura camerei. Mixeaza untul moale pana devine cremos, apoi pune cate o lingura in crema de vanilie rece si omogenizeaza bine.



Pune crema la rece si prepara blatul. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adauga zaharul, putin cate putin, pana obtii o bezea. Adauga macul si nuca de cocos si amesteca lejer cu o spatula. Pune praful de copt peste faina si cerne peste compozitie, apoi incorporeaza usor, de jos in sus, ca sa nu se lase bezeaua.



Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si rastoarna compozitia, apoi coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade, aproximativ 20 de minute, pana capata o culoare aurie. Scoate tava si lasa blatul sa se raceasca de tot.



Intre timp prepara siropul si glazura: pune zaharul intr-o craticioara si lasa-l la foc mic sa se caramelizeze. Adauga apa si mai lasa pe foc pana se dizolva zaharul ars. Opreste focul si lasa siropul sa se raceasca putin, apoi adauga coniacul.



In alta craticioara pune ciocolata rupta bucati impreuna cu smantana lichida si untul si pune totul pe foc mic, amestecand cu o spatula pana se dizolva complet. Lasa glazura sa se raceasca putin.



Urmeaza asamblarea prajiturii. Pune crema de vanilie peste blat si niveleaza usor. Insiropeaza putin biscutii si aliniaza-i peste crema, apoi toarna glazura si presara fulgii de ciocolata. Lasa prajitura la frigider cateva ore inainte sa o tai cuburi. A meritat tot efortul, arata minunat si sunt convinsa ca este delicioasa!

Incearca si Prajitura cu prune si bezea
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Alte retete cu:
prajitura
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.