Prajituri

Reteta Prajitura Tosca

portii reteta 18 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:20m 
gatire reteta 20m 
Rocsita postat de
Postat pe: 26-05-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu morcov si mere"
 
Ma gandesc sa fac prajitura asta de vreo 2 ani :)))...Da, da, stiu ca a trecut mult timp, insa, in acest week-end, i-am venit de hac. Impresii? Prea buna, crema prea spumoasa, ce mai, o prajitura prea grozava.

ingrediente

18 portii

   Pentru blat: 8 albusuri
   3/4 cana de zahar
   6 linguri faina
   60 gr mac
   40 gr nuca de cocos
   2 lingurite praf de copt
   2 lingurite vanilie
   un praf de sare
   Crema: 8 galbenusuri
   200 gr zahar
   4 linguri si 1/2 Amidon
   500 ml lapte
   100 gr unt de 80% grasime
   150 ml frisca lichida
   1 pastaie de vanilie
   3 lingurite extract de vanilie
   Glazura: 100 gr ciocolata cu lapte
   100 gr ciocolata amaruie
   100 ml frisca lichida
   200 gr biscuiti Petit Beurre
   1 cana cu cafea preparata

mod de preparare

Blatul: Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin o spuma. Adaugam zaharul treptat, mixam pana devine ferma bezeaua. Punem faina, praful de copt si mixam usor la treapta cea mai mica. Adaugam si macul, nuca de cocos, vanilia, amestecam usor cu o paleta, pana sunt bine incorporate. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, turnam compozitia de blat si o nivelam. Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute, pana este usor rumenit deasupra. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Crema: Galbenusurile le mixam bine cu zaharul. Adaugam amidonul, amestecam, apoi punem laptele si semintele de la pastaia de vanilie. Le incorporam bine cu un tel, trasferam totul pe foc (atentie: folositi o cratita cu fundul mai gros). Lasam focul la mic spre potrivcit, amestecam continuu pana crema se ingroasa ca o budinca. O luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca. Crema rece o mixam, adaugam untul de la temperatura camerei si amestecam bine. Frisca, rece, o mixam pana devine spuma. O incorporam in crema de mai sus impreuna cu extractul de vanilie. Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blatul. Asezam blatul in tava, punem crema si o nivelam. Biscuitii ii trecem prin cafea, ii asezam peste crema, unul langa altul. Glazura: Intr-un bol punem ciocolata amaruie si cea cu lapte, rupta bucatele, impreuna cu frisca lichida. Le transferam pe baie de aburi, amestecam continuu pana ciocolata este topita complet. Glazura calda o turnam uniform peste biscuiti, o dam la frigider pentru 5-6 ore sau chiar peste noapte. O portionam si servim. Sa aveti pofta!
Incearca si Bezele cu nuci
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite