Prajitura Tosca, cu mac

Prajitura Tosca cu mac este o reteta de prajitura de casa, foarte simpla si aspectuoasa, la indemana oricui. Este o reteta de prajitura de sarbatoare. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul treptat; mai mixam putin si adaugam nuca de cocos si macul si omogenizam bine cu o lingura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Tosca, cu mac

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -8 albusuri
  • -200 g zahar
  • -100 g mac
  • -50 g nuca de cocos
  • -4 linguri faina
  • -1 praf de copt
  • -300g biscuiti
  • Pentru crema:
  • -8 galbenusuri
  • -8 linguri de zahar
  • -400ml lapte
  • -6 linguri amidon.
  • -50 g unt
  • -vanilie
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata
  • - 4 linguri lapte
  • -50 g margarina

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul treptat; mai mixam putin si adaugam nuca de cocos si macul si omogenizam bine cu o lingura. La final adaugam si faina amestecata cu un praf de copt. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau puneti hartie de copt ca e mai simplu. Se lasa la cuptorul incins in prealabil, timp de 15-20 minute (faceti testul cu scobitoarea).

Crema:

se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele se fierbe si se adauga in fir subtire peste oua, amestecand. Se toarna totul in vasul in care a fiert laptele si se amesteca incontinuu pana se ingroase bine. La sfarsit se adauga vanilia si untul si se omogenizeaza.

Glazura:

ciocolata se topeste impreuna cu margarina si laptele

Asamblare: blatul cu mac, crema, biscuiti insiropati (acoperim toata suprafata), glazura.


Prajitura Tosca cu mac se taie cubulete dupa ce s-a intarit glazura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci