Prajituri

Reteta Prajitura Zserbo

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
fandepapabun postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Framantam faina, drojdia inmuiata in lapte, galbenusurile, zaharul, romul, sarea si margarina. Formam un aluat si il punem deoparte. Pentru umplutura

ingrediente

Pentru aluat:
   60 dkg faina
   30 dkg margarina
   10 dkg zahar
   2 dkg drojdie
   1 dl lapte
   2 galbenusuri
   Â½ dl rom
Pentru umplutura:
   40 dkg nuca macinata
   40 dkg gem de caise
   15 dkg ciocolata menaj

mod de preparare

Framantam faina, drojdia inmuiata in lapte, galbenusurile, zaharul, romul, sarea si margarina. Formam un aluat si il punem deoparte. Pentru umplutura amestecam nuca cu gemul, presaram cu zahar daca este necesar. Impartim aluatul in 3 parti. Intindem intr-o tava o foaie. Ungem cu jumatate din umplutura, acoperim cu a doua foaie, ungem cu restul cremei si acoperim cu ultima foaie. Ungem foaia de deasupra cu un ou batut spuma, impungem cu furculita de-a lungul aluatului si il lasam sa se odihneasca o ora. Ungem din nou cu ou si coacem 45 de minute. Lasam sa se raceasca. Glazuram cu ciocolata de menaj topita si punem la frigider. Dupa ce s-a intarit, feliem si servim.
Alte prajituri recomandate



Tarta cu mere

Cornulete

Placinta mere
Incearca si Fantezie cu branza si stafide
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Zserbo" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.