Prajitura Zserbo

Framantam faina, drojdia inmuiata in lapte, galbenusurile, zaharul, romul, sarea si margarina. Formam un aluat si il punem deoparte. Pentru umplutura

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 60 dkg faina
  • 30 dkg margarina
  • 10 dkg zahar
  • 2 dkg drojdie
  • 1 dl lapte
  • 2 galbenusuri
  • ½ dl rom
  • Pentru umplutura:
  • 40 dkg nuca macinata
  • 40 dkg gem de caise
  • 15 dkg ciocolata menaj

Mod de preparare

Framantam faina, drojdia inmuiata in lapte, galbenusurile, zaharul, romul, sarea si margarina. Formam un aluat si il punem deoparte. Pentru umplutura amestecam nuca cu gemul, presaram cu zahar daca este necesar. Impartim aluatul in 3 parti. Intindem intr-o tava o foaie. Ungem cu jumatate din umplutura, acoperim cu a doua foaie, ungem cu restul cremei si acoperim cu ultima foaie. Ungem foaia de deasupra cu un ou batut spuma, impungem cu furculita de-a lungul aluatului si il lasam sa se odihneasca o ora. Ungem din nou cu ou si coacem 45 de minute. Lasam sa se raceasca. Glazuram cu ciocolata de menaj topita si punem la frigider. Dupa ce s-a intarit, feliem si servim.
Alte prajituri recomandate

Tarta cu mere

Cornulete

Placinta mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori