Prajitura Zserbo

Framantam faina, drojdia inmuiata in lapte, galbenusurile, zaharul, romul, sarea si margarina. Formam un aluat si il punem deoparte. Pentru umplutura

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 60 dkg faina
  • 30 dkg margarina
  • 10 dkg zahar
  • 2 dkg drojdie
  • 1 dl lapte
  • 2 galbenusuri
  • ½ dl rom
  • Pentru umplutura:
  • 40 dkg nuca macinata
  • 40 dkg gem de caise
  • 15 dkg ciocolata menaj

Mod de preparare

Framantam faina, drojdia inmuiata in lapte, galbenusurile, zaharul, romul, sarea si margarina. Formam un aluat si il punem deoparte. Pentru umplutura amestecam nuca cu gemul, presaram cu zahar daca este necesar. Impartim aluatul in 3 parti. Intindem intr-o tava o foaie. Ungem cu jumatate din umplutura, acoperim cu a doua foaie, ungem cu restul cremei si acoperim cu ultima foaie. Ungem foaia de deasupra cu un ou batut spuma, impungem cu furculita de-a lungul aluatului si il lasam sa se odihneasca o ora. Ungem din nou cu ou si coacem 45 de minute. Lasam sa se raceasca. Glazuram cu ciocolata de menaj topita si punem la frigider. Dupa ce s-a intarit, feliem si servim.
Alte prajituri recomandate

Tarta cu mere

Cornulete

Placinta mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci