Framantam faina, drojdia inmuiata in lapte, galbenusurile, zaharul, romul, sarea si margarina. Formam un aluat si il punem deoparte. Pentru umplutura
Framantam faina, drojdia inmuiata in lapte, galbenusurile, zaharul, romul, sarea si margarina. Formam un aluat si il punem deoparte. Pentru umplutura amestecam nuca cu gemul, presaram cu zahar daca este necesar. Impartim aluatul in 3 parti. Intindem intr-o tava o foaie. Ungem cu jumatate din umplutura, acoperim cu a doua foaie, ungem cu restul cremei si acoperim cu ultima foaie. Ungem foaia de deasupra cu un ou batut spuma, impungem cu furculita de-a lungul aluatului si il lasam sa se odihneasca o ora. Ungem din nou cu ou si coacem 45 de minute. Lasam sa se raceasca. Glazuram cu ciocolata de menaj topita si punem la frigider. Dupa ce s-a intarit, feliem si servim.
Alte prajituri recomandate
Tarta cu mere
Cornulete
Placinta mere
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantana O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...
Zama de fasole verde cu afumatura proaspataPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii