Prajiturele paianjen

Pentru prajiturele paianjen untul se mixeaza cu zaharul, se adauga sarea, galbenusurile, laptele, esenta si faina.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Prajiturele paianjen

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
  • esenta de vanilie
  • 250 g faina

Mod de preparare

Pentru prajiturele paianjen untul se mixeaza cu zaharul, se adauga sarea, galbenusurile, laptele, esenta si faina. Se amesteca totul si nu se framanta prea mult, daca vrem ca fursecurile sa iasa cat mai fragede.

Aluatul se pune in folie alimentara si se da la rece pentru 15-20 minute. Se intinde apoi in foaie si se decupeaza fursecurile.

Se coc in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina timp de 15-20 minute. Se lasa sa se raceasca si se decoreaza cu pasta din zahar farin. Foarte folositoare pot fi creioanele pentru decor de la Dr.Oetker.


Prajiturelele paianjen se servesc la ceai sau cafea.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori