Prajituri in forma de migdale

Se amesteca bine margarina cu zaharul. Se adauga nucile pisate, faina, pudra cacao, praful de copt si esenta se rom. Aluatul obtinut se toarna in form

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g margarina
  • 220 g zahar
  • 200 g nuci tocate
  • 300 g faina
  • 1 lingura pudra cacao
  • 2 linguri esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 120 g faina
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 g nuci pisate
  • 150 g unt

Mod de preparare

Se amesteca bine margarina cu zaharul. Se adauga nucile pisate, faina, pudra cacao, praful de copt si esenta se rom. Aluatul obtinut se toarna in forme de migdale unse cu unt si tapetate cu faina. Se pun in cuptor aproximativ 20 de minute.

Pentru crema faina se amesteca cu laptele si zaharul, avand grija sa nu faca cocoloase si se fierbe pana debine densa. Se lasa sa se raceasca. Se adauga nucile tocate si 100 g unt. Prajiturelele in forma de migdale se lipesc cu aceasta crema (cate doua).
Se presara cu zahar pudra.

Alte retete recomandate:

Tiramisu

Ciocolata de casa

Prajitura cu prune

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci