Prajitura cu mere si blat uscat

Este o reteta delicioasa si foarte rapida, oricand la indemana cat ai pofta de ceva dulce!

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere si blat uscat

Ingrediente

  • 1 cana făina
  • 1 cana griș
  • 1/2 cana zahăr
  • 8 linguri lapte praf (Opțional )
  • 1/2 plic de migdale (sau nuci/alune)
  • Un praf de sare
  • 1 pachet de unt
  • scorțișoara
  • 6 mere + 5 linguri de zahar

Mod de preparare

Pt blat:

Se amesteca: făina, grișul ,jumătatea de cana de zahăr, laptele praf, migdalele măcinate și un praf de sare, apoi împărțim praful rezultat in doua părți egale.

Pt umplutura:

Se dau merele pe răzătoare și se amesteca cu cele 5 linguri de zahăr și scorțișoara (merele NU le CĂLIM).

Se unge o tava cu unt, se toarnă jumătatea de blat uscat, se răzuie jumătate de pachet de unt peste, după care se pun merele rase (pregătite cum am spus mai sus), apoi se toarnă restul de blat uscat peste care razuim și cealaltă jumătate de unt(untul sa fie de la frigider se rade mai ușor așa).

Se da la cuptor 30 min sau când pana se rumenește deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci