Prajituri

Reteta culinara Profiterol cu ciocolata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h:30m 
patri03 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Profiterolul cu ciocolata este un desert usor cu gogosele din aluat oparit, un desert ce se serveste alaturi de inghetata si sos de ciocolata.

ingrediente

   4 oua
   o cana si jumatate de faina
   100 g unt
   2 linguri de zahar
   un praf de sare
Pentru crema:
   3 galbenusuri
   3 linguri de cacao
   2 linguri de faina
   2 cani si jumatate de lapte
   100 g ciocolata
   1 lingurita de esenta de rom
   500 g inghetata de vanilie
   400 g frisca

mod de preparare

Se pregateste aluatul la fel ca pentru reteta precedenta. Se pune o cana de apa la fiert cu untul si un praf de sare, adaugand si doua linguri de zahar. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga faina dintr-o data si se amesteca incontinuu, pana cand compozitia se dezlipeste de pe vas. Dupa ce s-a racit, se incorporeaza ouale si se pun, cu ajutorul unei lingurite, gramajoare intr-o tava neunsa. Se coc la foc potrivit.




Zaharul, cele trei linguri de cacao, ouale, faina si laptele se amesteca bine si se fierb in baie de aburi. Cand crema s-a ingrosat, se adauga ciocolata rupta in bucatele si se amesteca pana cand aceasta se topeste. Se adauga esenta de rom si se lasa sa se raceasca, apoi cu ajutorul unui sprit se umplu gogoselele din aluat oparit.


Profiterolul cu crema de ciocolata se serveste alaturi de inghetata de vanilie si sos de ciocolata.

Incearca si Papanasi prajiti
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite