Merele se curata si se scoate casa semintelor fara a le taia. Se taie rondele groase. Ouale se separa. Se amesteca bine faina, berea, galbenusul, zah
Merele se curata si se scoate casa semintelor fara a le taia. Se taie rondele groase. Ouale se separa. Se amesteca bine faina, berea, galbenusul, zaharul, sarea, nucsoara si se lasa cam 15 minute sa stea. Albusul se bate spuma tare si se incorporeaza cu grija in compozitie. Se infierbanta uleiul, rondelele de mere se inmoiae in aluat si se prajesc bine in uleiul fierbinte, pana cand se rumenesc. Cand sunt calde inca, se presara cu zahar pudra cu scortisoara. Se servesc cu frisca sau inghetata de vanilie.
Varianta: In loc de mere putem folosi banane. La cantitatea de aluat sus-amintita se folosesc 4 banane. Se taie in 3 bucati fiecare banana, de marime asemanatoare si se dau prin aluat, prajindu-se in uleiul fierbinte.
Alte retete dulciuri recomandate
Prajitura cu prune

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii