Merele se curata si se scoate casa semintelor fara a le taia. Se taie rondele groase. Ouale se separa. Se amesteca bine faina, berea, galbenusul, zah
Merele se curata si se scoate casa semintelor fara a le taia. Se taie rondele groase. Ouale se separa. Se amesteca bine faina, berea, galbenusul, zaharul, sarea, nucsoara si se lasa cam 15 minute sa stea. Albusul se bate spuma tare si se incorporeaza cu grija in compozitie. Se infierbanta uleiul, rondelele de mere se inmoiae in aluat si se prajesc bine in uleiul fierbinte, pana cand se rumenesc. Cand sunt calde inca, se presara cu zahar pudra cu scortisoara. Se servesc cu frisca sau inghetata de vanilie.
Varianta: In loc de mere putem folosi banane. La cantitatea de aluat sus-amintita se folosesc 4 banane. Se taie in 3 bucati fiecare banana, de marime asemanatoare si se dau prin aluat, prajindu-se in uleiul fierbinte.
Alte retete dulciuri recomandate
Prajitura cu prune

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii