Rulada cu crema de ness

Se bat albusurile spuma dupa care se adauga zaharul treptat, apoi se adauga galbenusurile iar dupa ce s-a omogenizat se adauga faina. Aceasta compozit

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 250 g frisca
  • Crema: 550 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 600 g margarina
  • 100 g alune sau nuci
  • 2 oua
  • 2 lingurite de ness
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma dupa care se adauga zaharul treptat, apoi se adauga galbenusurile iar dupa ce s-a omogenizat se adauga faina. Aceasta compozitie se pune intr-o tava captusita cu folie de aluminiu. Dupa ce s-a copt se desprinde folia de aluminiu, si se asaza pe un prosop rulandu-se impreuna cu acesta. Cand s-a mai racit se desface si se umple cu crema si se ruleaza iarasi. Cand s-a racit in intregime se orneaza cu frisca.

Crema:

Se fierbe zaharul cu laptele amestecand continuu. Se adauga apoi ouale si esenta de vanilie, se lasa la rece cca. 10 min, dupa care se adauga margarina amestecata cu nessul. Se lasa deoparte o lingura de crema iar restul se intinde pe blatul care se ruleaza. Se lasa rulada la rece 10 min. dupa care se unge cu lingura de crema ramasa si se presara cu alune sau nuci macinate.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci