Se bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul, putin cate putin, batand in continuare. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, coaja rasa
Se bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul, putin cate putin, batand in continuare. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie. La sfarsit se incorporeaza usor faina. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace, la foc potrivit, aproximativ 20-25 de minute. Se scoate din cuptor, se rastoarna fierbinte pe un prosop si se ruleaza imediat. Separat, se amesteca gemul cu cacaua si nuca macinata. Se desface usor rulada, se unge toata suprafata cu gemul preparat si apoi se ruleaza la loc.
Se serveste taiata felii, simpla sau cu frisca, dupa dorinta.
Alte retete de dulciuri:
Tiramisu
Papanasi fierti
Tort diplomat
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii