Rulada cu gem, nuca si cacao

Se bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul, putin cate putin, batand in continuare. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, coaja rasa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 lamaie
  • 5 linguri faina
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr gem acrisor
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr nuca macinata

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul, putin cate putin, batand in continuare. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, coaja rasa de lamaie si zeama de lamaie. La sfarsit se incorporeaza usor faina. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace, la foc potrivit, aproximativ 20-25 de minute. Se scoate din cuptor, se rastoarna fierbinte pe un prosop si se ruleaza imediat. Separat, se amesteca gemul cu cacaua si nuca macinata. Se desface usor rulada, se unge toata suprafata cu gemul preparat si apoi se ruleaza la loc.
Se serveste taiata felii, simpla sau cu frisca, dupa dorinta.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu

Papanasi fierti

Tort diplomat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci