Prajituri

Reteta Rulada cu spuma de capsuni

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
Pica postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Rulada cu spuma de capsuni este un delicios desert de vara. Pentru a pregati aceasta prajitura aveti nevoie de 200 g de capsune.

ingrediente

Blat:
   4 oua
   4 linguri zahar
   4 linguri faina
   1 lingurita praf de copt
   esenta de vanilie
Spuma de capsuni:
   150-200 g capsuni
   100 ml frisca lichida
   2 lingurite gelatina
   3-4 linguri suc de portocale
   4-5 linguri zahar.

mod de preparare

Rulada cu spuma de capsuni este un delicios desert de vara. Pentru a pregati aceasta prajitura se face prima data aluatul:
Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace 8-10 minute, in cuptorul deja incins. Se scoate blatul din tava si se aseaza impreuna cu hartia, pe un prosop umed, se ruleaza cu totul si se lasa sa se raceasca.




Se taie capsunile in bucati mici si se pun intr-un vas pe foc, impreuna cu sucul de portocala si zaharul. Se lasa sa fiarba 5-6 minute. Se adauga gelatina inmuiata mai intai in 3 linguri apa si topita pe baie de aburi. Se da la rece. Se bate frisca pana isi dubleaza volumul si se adauga jeleul de capsuni bine racit. Se poate folosi si smantana pentru frisca (250g), in acest caz se mareste cantitatea de zahar.




Se desface rulada, se intinde spuma de capsuni si se ruleaza cu ajutorul prosopului. Pe masura ce se ruleaza se desface si hartia de copt.


Rulada cu spuma de capsuni se poate pudra cu zahar farin. Se lasa la rece pana in momentul servirii. Capsunele pot fi inlocuite si cu zmeura, mure, fragi sau alte fructe.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Pentru prepararea ruladei ar fi utila o tava Kitchen Craft de la Kitchenshop.

Incearca si Sarlota de ciocolata cu nuca (migdale)
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu spuma de capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.