Prajituri

Reteta Rulada cu trei feluri de ciocolata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2m 
dia.daria postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Aceasta este o rulada foarte apreciata de cei care au gustat-o, atat din punct de vedere estetic, cat si din punctul de vedere al continutului. Reteta cremelor am luat-o de pe culinar.ro, acum ceva anisori, si am adaptat-o putin, deoarece acolo era prezentata sub forma de tort.In ambele variante se prepara la fel de usor.

ingrediente

Pt. blat avem nevoie de:
   20 de biscuiti digestivi sau 230 gr pesmet
   3 linguri de zahar
   100 gr de unt
   Cremele sunt trei mousse-uri de ciocolata (alba
   neagra si cu lapte)
dupa cum urmeaza: Mousse de ciocolata alba:
   200 ml frisca lichida
   200g ciocolata alba
   2g gelatina -1 foaie
   muiata in 30 ml apa rece
   100 ml frisca batuta
Mousse de ciocolata cu lapte:
   200 ml frisca lichida
   200 g. ciocolata cu lapte
   1 foaie gelatina
   muiata in 30 ml apa rece
   100 ml frisca batuta
Mousse de ciocolata amaruie:
   200 ml de frisca lichida
   200 g ciocolata amaruie
   1 foaie de gelatina
   muiata in 30 ml apa rece
   100 ml frisca batuta

mod de preparare

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.




Biscuitii se maruntesc cu sucitorul (eu i-am razuit cu ajutorul robotului), se amesteca usor cu zaharul si untul topit, rezultatul fiind o pasta faramicioasa, care se aseaza intr-o forma tapetata cu folie de plastic alimentara (eu am folosit o forma de chec cu fundul semi-rotund). Se lasa la racit in frigider cca. 10 min, apoi baza este pregatita pt. adaugarea mousse-urilor de ciocolata.
Cat timp blatul a stat la frigider, am trecut la prepararea cremelor (toate se prepara la fel);

Am pus la inmuiat in apa rece gelatina (neavand gelatina foaie, am cantarit cele 2 g.)
Am pus pe foc frisca lichida (50 ml) si am dat-o in clocot.
Am adaugat ciocolata alba razuita (sau taiata marunt) si am amestecat-o cu frisca fierbinte ca sa se topeasca.
Am scos gelatina din apa rece am bagat-o in microunde pentru cateva secunde, dupa care am turnat-o peste ciocolata alba.
Apoi am lasat crema sa ajunga la temperatura camerei si am adaugat restul de 150 ml frisca batuta bine. (daca aveti mult timp la dispozitie, puteti incinge de la inceput toata cantitatea de frisca, impreuna cu ciocolata, apoi lasati intreaga compozitie la racit, pana ajunge la temperatura camerei, apoi aerati usor cu mixerul).
La fel am procedat si cu celelalte doua creme.
Apoi am turnat usor cremele una peste alta, in degrade, peste blatul scos de la frigider si le-am pus un "capac" din biscuiti muiati foarte putin in cafea tare, dupa care am dat toata prajitura la rece peste noapte, sa se inchege bine.
Tip:
Ca sa nu se amestece culorile, am preparat fiecare crema separat, fiecare in bolul sau. Am mai citit si eu la unele gospodine (scuze ca nu mai tin minte exact numele lor), ca preparau de la inceput frisca rece (450 g), dupa care o imparteau in 3, pt. a o adauga celor trei tipuri de ciocolata topita fierbinte. Mie insa, mi s-a parut ca ma complic asa:)
Dupa racire, am scos rulada din forma si am feliat-o.


Rulada cu trei feluri de ciocolata se serveste rece si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Incearca si Lokma
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu trei feluri de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.