Rulada de ciocolata este cu siguranta un desert care va fi pe gustul tuturor. Este o rulada de ciocolata umpluta cu crema de fructe de padure, combinatia perfecta pentru o clipa de rasfat.
Rulada de ciocolata este cu siguranta un desert care va fi pe gustul tuturor. Albusurile se bat spuma cu jumatate din cantitatea de zahar. Separat se bat galbenusurile cu restul de zahar, iar apoi se adauga compozitia formata din amestecarea apei fierbinti cu cacao. Separat se amesteca faina cu amidonul si sarea. Apoi se amesteca usor toate ingredientele. Compozitia se intinde pe hartie de copt (am folosit tava standard pentru cuptor) si se coace 10-15 minute in cuptor incins la 175 grade. Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este gata.
Blatul fierbinte se intoarce cu fata pe o alta bucata de hartie de copt. Se stropeste cu putina apa hartia pe care s-a copt blatul si se va desprinde usor. Blatul cald se ruleaza neumplut in hartia nou-pusa si se lasa sa se raceasca. Cand e rece, se intinde crema si se ruleaza strans, apoi se da la frigider cam 30 minute, dupa care rulada poate fi ornata.
Crema de fructe de padure: Gelatina se pune la umflat cu 2 linguri de apa. Apoi se topeste pe baie de aburi fara sa se fiarba! Restul ingredientelor se amesteca, iar la sfarsit se adauga gelatina topita. Compozitia se pune la frigider 15 minute. Apoi se intinde pe blatul rece si se ruleaza strans.
Se stropesete deasupra cu glazura de ciocolata. Reteta Rulada de ciocolata a fost propusa de seima pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii