Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

Pentru concurs retete de primavara. Alunele de padure in combinatiea perfecta cu biscuitii si piureul de castane, ca soarele intr-o dimineata de primavara!!!

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

Ingrediente

  • Blatul din biscuiti;200 g biscuiti fragezi,
  • 3 linguri de miere de albine,
  • 150 g unt
  • umplutura;jumatate de borcan mic de piure de castane,
  • 50 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • mantia din alune;un castronel de alune de padure,150 g zahar ,
  • 2 oua mai mici

Mod de preparare

Se prepara blatul din biscuitii macinati fin si framantati cu untul moale si mierea de albine.

Se intinde blatul intre 2 foi de hartie pentru copt, la dimensiunea si grosimea dorita de noi.

Se prepara umplutura mixand frisca pana se intarese apoi se mixeaza cu piureul de castane si gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marie.

Se intinde umplutura pe foaiade biscuiti si apoi se ruleaza usor ajutandu-ne de hartie.

Se da la rece o ora. Se sparg alunele, se maruntesc fin. Se caramelizeaza zaharul apoi adaugam alunele, dam de pe foc si turnam in fir subtire, amestecand continuu oualele batute.

Acoperim cu acest amestec de alune rulada si apoi mai lasam o ora la rece inante de a felia prajitura.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci