Rulada fina cu ness

Se amesteca zaharul cu miezul de nuca, cacao, oul batut si lichior(20 ml) si se omogenizeaza compozitia. Pe o folie de staniol sau hartie pergament se

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat:1 ou
  • 250 g zahar pudra
  • 250 g miez de nuca prajit si tocat
  • 2 linguri cacao
  • putin lichior de cacao sau cafea sau esenta de rom
  • crema:200 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 2 linguri ness
  • 3 galbenusuri
  • ornament: nuca de cocos sau miez de nuca macinat

Mod de preparare

Se amesteca zaharul cu miezul de nuca, cacao, oul batut si lichior(20 ml) si se omogenizeaza compozitia. Pe o folie de staniol sau hartie pergament se intinde cu mana o foaie groasa cam de 5 mm. Peste foaie se intinde un strat de crema si se ruleaza cu ajutorul foliei de staniol. Dupa ce se ruleaza se presara cu cocos sau miez de nuca si se ruleaza imediat in folie de staniol si se baga in gongelator.

Pentru a obtine crema, se freaca untul spuma, se adauga zaharul, nessul si apoi galbenusurile pe rand. Se continua cu frecarea cremei pana se dizolva bine nessul. Din aceste ingrediente se vor obtine 2 rulade de aproximativ 30 cm.

Dupa preferinta, se pot pune visine din visinata(fara samburi) pe latura foii de unde se incepe sa se ruleze.
Cand se scoate din cogelator se portioneaza si se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc