Prajituri

Savarina

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 55m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecand, coaja de lamaie, zeama de lamaie si pesmetul, iar la urma albu

ingrediente

   5 oua
   5 linguri zahar pisat
   5 linguri pesmet fin
   coaja rasa de la o lamiie
   zeama de la 1/2 lamiie
   frisca
Siropul:
   150 g zahar
   1 pahar apa
   1 lingura rom

mod de preparare




Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecand, coaja de lamaie, zeama de lamaie si pesmetul, iar la urma albusurile batute spuma. Se pune compozitia in forma de savarina (forma coroana) si se coace la foc potrivit. Se scoate din forma si se insiropeaza fierbinte cu un sirop preparat din zahar, apa si rom.

Dupa ce se raceste, se umple golul din mijloc cu frisca.


Alte retete de prajituri recomandate:
Incearca si Tarta de toamna cu prune si bezea
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite