Savarina cu lamiie si sirop de rom

Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecind mereu, coaja de lamiie, zeama de lamiie si pesmetul, la urma alb

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 linguri zahar pisat
  • 5 oua
  • 5 linguri pesmet fin
  • coaja rasa de la 1 lamiie
  • zeama de la 1/2 lamiie
  • frisca; S i r o p u l: 150 gr. zahar
  • 1 pahar apa
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecind mereu, coaja de lamiie, zeama de lamiie si pesmetul, la urma albusurile batute spuma. Se pune compozitia in forma de savarina. Se coace la foc potrivit, apoi se insiropeaza cu un sirop facut din zahar, apa si rom. Dupa ce se raceste, se umple golul din mijloc cu frisca (se poate garnisi punind peste frisca citeva visine sau alte fructe din dulceata).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci