Savarine

Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga coaja rasa de lamaie, sarea, drojdia dizolvata in lapte si faina. Se mixeaza 4-5 minute sa se aereze bine. Alu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Savarine

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 100 ml lapte dulce
  • 1 cana faina
  • coaja rasa de lamaie
  • 70 g unt topit
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • Sirop:
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cu lichior de portocale
  • Si in plus:
  • frisca pentru umplut si zahar farin pentru decor

Mod de preparare

Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga coaja rasa de lamaie, sarea, drojdia dizolvata in lapte si faina. Se mixeaza 4-5 minute sa se aereze bine. Aluatul obtinut se lasa la dospit 20-30 min in loc cald. Dupa ce a crescut, se incorporeaza si untul topit. Daca este adaugat inainte, untul, cu densitatea lui, va opri aluatul din crestere, astfel adaugat la sfarsit, va lasa aluatul sa creasca in voie. Aluatul se poate pune intr-o tava mare sau in mai multe forme mici individuale.

Se coc 20-25 minute .

Sirop:

Se pune apa cu zaharul la fiert pentru 2-3 min pana se topeste zaharul. Se opreste focul si se adauga lichiorul de portocale, pentru un plus de aroma. Se toarna peste savarine, acestea il vor absorbi si se vor umfla ca niste buretei.


Se servesc la putin timp dula ce au fost insiropate, pentru a nu isi pierde textura aceea spongioasa.

Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci