Savarine insiropate

Savarinele sunt prajiturile copilariei mele. Cele mai buna prajituri de cofetarie pe care le stiu de cand sunt mica. Imi plac pentru ca sunt insiropate si parfumate si am descoperit ca se pot face usor si in casa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Savarine insiropate

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura colorant galben
  • 1 praf sare
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingura apa
  • 1 esenta vanilie
  • sirop
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • Umplutura
  • 200 ml smantana
  • 200 g zahar
  • decor
  • 1 plic tort gelee rosu

Mod de preparare

Blat: Mixam albusurile spuma cu praful de sare. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul. Dupa adaugam apa, praful de copt, grisul si le mixam bine. Rasturnam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri. Amestecam si adaugam colorantul, faina, esenta si mai mixam pana se incorporeaza faina cu colorantul. Eu am facut in tava de briose asa ca am tapetat formele cu folie de aluminiu pe fiecare in parte. Turnam 3/4 aluat in forme si dam la cuptor pana trec testul cu scobitoarea
Umplutura: Mixam smantana cu zaharul pana devine o frisca consistenta si dam 10 minute la frigider sa se intareasca.
Siropul: Fierbem apa cu zaharul pana se dizolva zaharul iar la final adaugam esenta si lasam sa se raceasca.
Scoatem savarinele cu tot cu folie din tava si le lasam 5 minute sa se raceasca. Dupa le dam jos folia si le insiropam. Le intoarcem invers cu partea lata in jos si ii taiem partea de sus forma unui capacel de 1 cm (dar nu-l taiem de tot).
Pregatim plicul de jeleu conform instructiunilor de pe plic si ungem capacele la savarine. Lasam 5 minute si sub capac umplem savarina cu frisca.


Savarinele insiropate se servesc reci, dupa ce au stat ceva timp sa se insiropeze bine. Delicioase!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa