Tarta Amaretto este un desert italian ce imbina gustul si aroma de pricomigdale cu finetea gemului si a ciocolatei.
Untul moale cu zaharul se amesteca pana devine crema. Punem cate un ou pe rand. Amaretti macinati si faina amestecata cu praful de copt. Eu am pus si o lingura de rom in aluat, dar cred ca am facut o greseala, amaretti au deja suficienta aroma. Bagam aluatul in frigider pana facem umplutura.
Amestecam gemul cu cacao, amaretti si cioco rasa (eu am taiat-o bucati, oricum s-a topit). Intindem o parte di aluat in tava, inclusiv pe peretii tavii. Va udati degetele din cand in cand, ca se lipeste. Deasupra, umplutura si iar aluatul. La cuptor, 170 grade pentru 30 minute, dar vedeti voi. Depinde de cuptor.
Merge cu un spumos sec Pofta buna! Reteta Tarta Amaretto a fost propusa de EATALY pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAcesta este unul dintre deserturile copilariei mele, pe care mama il prepara aproape saptamanal. Este o reteta simpla, pe...
Spaghete cu branzaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii