Prajituri

Reteta Tarta cu crema de branza si merisoare

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta aperitiv cu kaiser si legume"
 
Aceasta reteta de tarta imbina perfect textura cremoasa a cremei de branza cu gustul acrisor al merisoarelor. Este un deliciu culinar caruia nu-i vei putea rezista.

ingrediente

Pentru aluatul de tarta:
   170g unt nesarat la temperatura camerei
   40g zahar pudr
   240g faina
   un varf de nucsoara
   un varf de sare
   1 galbenus
   1 lingura apa rece
   100g nuci
   maruntite
Pentru umplutura:
   250g creme fraiche
   250 mascarpone
   150ml frisca lichida
   120g zahar
   2lg esenta de vanilie
Pentru topping:
   2 maini sanatoase de merisoare
   95g zahar brun
   50g zahar tos
   170g suc de portocale
   un varf de nucsoara

mod de preparare

Pentru a prepara aluatul mixeaza impreuna untul, zaharul, faina, nucsoara si sarea pana cand se formeaza o bila de aluat. Adauga galbenusul si lingura de apa rece. Apoi nucile maruntite si amesteca usor pana se incorporeaza in aluat. Formeaza o bila din aluat, imbrac-o in folie alimentara si las-o la frigider pentru o ora.




Intinde aluatul de tarta racit pe o suprafata cu faina si intide-l cu sucitorul, dupa care aseaza-l cu grija intr-o forma de tarta cu fund detasabil. Inteapa-l cu furculita si pune-l inapoi in frigider pentru 30 de minute. Daca ti-a mai ramas aluat poti sa il decupezi in diferite forme pe care sa le asezi deasupra ultimului strat.




Dupa cele 30 de minute incalzeste cuptorul la 180 de grade celsius, acopera aluatul cu folie de aluminiu unsa cu unt, si aseaza deasupra foliei boabe de fasole. Coace pentru 25 de minute, dupa care scoate boabele de fasole si folia si mai lasa pentru inca 15-20 de minute pana cand se rumeneste dupa care lasa-l sa se raceasca complet.




Pentru a face crema combina creme fraiche, mascarpone, zaharul si vanilia si mixeaza-le pana cand devine un amestec cremos.




Apoi bate frisca lichida, adauga amestecul de branza si amesteca usor pana cand se omogenizeaza amestecul, dupa care toarna crema in crusta gata pregatita.




Pentru topping, pune la foc mic intr-o oala merisoarele, zaharul brun, sucul de portocale si nucsoara, adu la fierbere amestecand din cand in cand, si mai lasa-l pentru 20 de minute, pana cand se ingroasa. Lasa-l sa se raceasca dupa care aseaza-l si intinde-l deasupra cremei de branza.




 


Tarta cu crema de branza si merisoare se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Incearca si Pictura 3D in jeleu din compot de ananas
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de branza si merisoare" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.