Prajituri

Reteta Tarta cu dovleac si gem de portocale

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:10m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta floarea soarelui cu spanac"
 
>
Tarta cu dovleac si gem de portocale este un deliciu! Aluatul fraged de tarta se potriveste perfect cu crema fina si aromata de dovleac si cu gemul de portocale.

ingrediente

Crusta de tarta:
   • 1 cană (200 g) Faina
   • 1/4 linguriţă de zahăr
   • 1 lingurita de sare
   • 100g unt
   tăiat în bucăţi mici
   • 2-3 linguri de apă foarte rece
    
Umplutura:
   • cam 1
   5 kg dovleac crud
   • 2 linguri de gem de portocale
   • 1 cană de zahăr
   • 1 cana nuci tocate si prajite
   • o lingura de amidon alimentar
   • 1/2 linguriţă de Cuişoare pisate
   • 1/4 linguriţă de Nucşoară pisata
   • 1/2 linguriţă scortisoara pisata
   • 1/4 lingurita ienibahar pisat
   • 3 ouă
   uşor bătute
   • 1 cană cu smantana grasa
    
Décor:
   • 1 cană (200 g) Faina
   • 1/4 linguriţă de zahăr
   • 1 lingurita de sare
   • 100g unt
   tăiat în bucăţi mici
   • 2-3 linguri de apă foarte rece
   • 2-3 lingurite zahar brun

mod de preparare

Crusta:
1. Se pune in robot faina, 1/4 linguriţă de zahar şi 1/2 linguriţă de sare şi pulsati o dată pentru a se amesteca. Se adaugă untul şi se proceseaza cu impulsuri scurte, pentru a forma -firimituri cu dimensiuni de bob de mazăre, circa 20 - 25 de secunde. În timp ce pulsati, treptat, se adaugă apă pentru a forma firimituri mari, umede, aproximativ 10 secunde, nu mai mult. Scoateti aluatul afară, pe o suprafata presarata cu faina si presati usor, cu mâinile pentru a forma un disc. Se acoperă cu folie de plastic si se păstreaza la frigider timp de cel puţin 1 oră.




2. Pe o suprafata presarata usor cu faina, intindeti aluatul într-o foaie rotunda si potriviti-o într-o tava de tarta. Se păstreaza la frigider 20-30 de minute.




3. Se acopera fundul tartei, peste aluat cu un cerc de hartie de copt peste care se pune fasole uscata si se da la cuptorul preincalzit, pentru 15 min. Se scoate hartia cu fasolea si se mai coace, reducand focul pana capata culoare aurie. Se scoate si se lasa pe un gratar sa se raceasca.




Umplutura:
1. Cu o zi inainte, se taie dovleacul bucati potrivite si se pune cu tot cu coaja intr-o tava, in cuptor, pana se moaie. Se lasa sa se raceasca si se curata de pe coaja. Se pune in robot,impreuna cu gemul de portocale si se face pasta. Se adauga scortisoara pisata, nucsoara, cuisoarele si ghimbirul apoi ouale, unul cate unul, smantana si amidonul.




2. Se toarna peste crusta de tarta coapta si racita, peste care s-au presarat nucile tocate si prajite in cuptor. Se coace tarta in cuptorul preincalzit, pana ce scobitoarea introdusa in mijlocul tartei iese curata.




Ornamentele:
1. Din ingredientele prezentate in afara de zaharul brun, se face un aluat la fel ca cel pentru crusta. Se intinde foaia si se decupeaza formele pe care le doriti (frunze, flori, stelute etc.) se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt, se presara cu zahar brun si se coc 15 minute in cuptorul preincalzit.




Reteta de tarta cu dovleac si gem de portocale a fost propusa de gecuza pe forum culinar.


Serviti tarta cu dovleac si gem de portocale dupa ce s-a racit.

Incearca si Tiramisu reţetă clasica
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovleac si gem de portocale" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.