Tarta cu dulceata

Tarta cu dulceata este o reteta de prajitura foarte gustoasa pentru care aveti nevoie de ingrediente oentru aluat de tarta si dulceata la alegere.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu dulceata

Ingrediente

  • Aluat tarta:
  • 300 faina
  • 150 gr unt sau margarina
  • 125 fr zahar pudra
  • 50 ml lapte
  • dulceata la alegere
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un caston mai mare. Se adauga untul sau margarina taiat bucati si se amesteca cu degetele, pana se obtine un aluat sfaramicios. Se adauga zaharul, apoi laptele. Se framanta pana se formeaza un aluat uniform, mai tare. Se infasoara in folie alimentara si se pune la frigider pentru circa 1 ora.
Se intinde si se pune intr-o forma de tarta. Deasupra se pune dulceata. Taiem floricele din aluatul care ne mai ramane si le punem deasupra.


Cine doreste poate lasa tarta simpla fara model. Se serveste dupa ce s-a racorit.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc