Tarta cu gem

Se freaca untul impreuna cu zaharul, apois e adauga faina, amesteca cu bicarbonatul. Aluatul obtinut se tine la rece 3 ore, apoi se imparte in 3 buca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 jumatate lingurita bicarbonat
  • 200-300 gr gem

Mod de preparare

Se freaca untul impreuna cu zaharul, apois e adauga faina, amesteca cu bicarbonatul. Aluatul obtinut se tine la rece 3 ore, apoi se imparte in 3 bucati egale. Din doua bucati de intinde o foaie, intr-o tava unsa si tapetata. Se unge cu gem iar deasupra se fac din a treia bucata de aluat suluri, care se asaza sub forma de gratar. Se coace tarta in cuptorul incins, la foc potrivit.


Se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Tiramisu Placinta cu mere Prajitura cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc