Tarta cu mascarpone, menta si fructe de padure este o tarta potrivita sezonului calduros. Prepar-o cu: faina, oua, fructe de padure.
Tarta cu mascarpone, menta si fructe de padure se prepara astfel: punem intr-un vas faina trecuta prin sita, facem o gaura in mijloc. Peste faina se pune doua oua si untul zdrobit. Aluatul mai cere 2 linguri de apa si un varf de cutit de sare. Se framanta un aluat si il punem la frigider peste zi ca sa fie fraged. Se unge o tava de tarta cu diametrul de 26 cm, si intindem aluatul cu mana. Nu va speriati de cantitatea aluatului, este exact ce-i trebuie acestei tarte. Se acopera aluatul cu o foaie de copt si se pun si niste paste, nu inainte sa intep foarte foarte bine aluatul pe toata suprafata. Dam la cuptor pentru 25 minute la 180 grade, apoi am scos foaia de copt si pastele si am bagat tare 200 grade pentru inca 10 -15 minute.
Crema
Se amesteca cu lingura de lemn mascarpone cu zaharul pudra vanilat (1 pachet), zaharul cristal si siropul concentrat de menta. Se lasa putin la frigider si apoi se orneaza aluatul de tarta cu crema de mascarpone, murele si zmeura.
Sursa acestei retete: dulcegarii culinare
Alte retete recomandate

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii