Tarta cu mere este o prajitutra foarte gustoasa si sanatoasa. Pentru a pregati aceasta reteta de prajitura cu fructe aveti nevoie de mere, faina, zahar, aluat de foietaj, scortisoara.
Merele se rad si se pun la calit cu zaharul si margarina. Se calesc merele,pana se inmoaie si nu mai ramane zeama. Se racesc si adaugam zaharul vanilat. Se intinde foaia de aluat, se decupeaza blatul tartei, dupa forma in care vom coace tarta. Se vor taia din aluat si fasiile care se pun deasupra umpluturii. In forma dorita se aseaza blatul din aluat, apoi merele rase si calite,iar deasupra fasiile taiate. Se ung fasiile cu ou batut si se coace tarta cam 20-25 min.
Se raceste si se portioneaza. Se pudreaza cu zahar pudra.
Alte retete recomandate:

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii