Pentru aluat se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja si zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta
Pentru aluat se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja si zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta bine, sa iasa un aluat mai moale, care se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pana se pregatesc prunele. Pentru umplutura spalam prunele, se indeparteaza coditele si samburii, apoi se taie in felii. Se pun intr-un vas si se amesteca cu zahar, gris, scortisoara si cardamom.
Se scoate aluatul de la frigider. Se intinde o foaie care se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetatata cu faina. Se inteapa cu o furculita din loc in loc si se presara pesmetul.
Se aseaza umplutura de prune si se da tarta la cuptor pentru 10 minute. Trecem la bezea. Pentru asta se bat albusurile cu zaharul si se adauga esenta. Dupa cele 10 minute se scoate tarta din cuptor si
se intinde bezeaua deasupra. Se mai coace inca 10-15 minute.
Se serveste rece, pudrata cu scortisoara.
Alte retete de prajituri recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii