Tarta cu prune si bezea

Pentru aluat se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja si zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu prune si bezea

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g unt
  • 3 linguri zahar farin
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 200-250 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 600 g prune
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • o jumatate de lingurita cardamom
  • 1 lingura gris
  • 1 lingura pesmet
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Pentru aluat se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja si zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta bine, sa iasa un aluat mai moale, care se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pana se pregatesc prunele. Pentru umplutura spalam prunele, se indeparteaza coditele si samburii, apoi se taie in felii. Se pun intr-un vas si se amesteca cu zahar, gris, scortisoara si cardamom.

Se scoate aluatul de la frigider. Se intinde o foaie care se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetatata cu faina. Se inteapa cu o furculita din loc in loc si se presara pesmetul.

Se aseaza umplutura de prune si se da tarta la cuptor pentru 10 minute. Trecem la bezea. Pentru asta se bat albusurile cu zaharul si se adauga esenta. Dupa cele 10 minute se scoate tarta din cuptor si

se intinde bezeaua deasupra. Se mai coace inca 10-15 minute.

Se serveste rece, pudrata cu scortisoara.

Alte retete de prajituri recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Gogosi cu branza
Bucataras.RO

Gogosi cu branza

Ca la bucatarasi acasa

Gogosi cu branza
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!