Prajituri

Reteta Tarta cu rubarba si cirese

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 20m 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta cu Spanac si Urda (Reteta Video)"
 
• mixati in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale.

ingrediente

8 portii

Blat:
   faina 200 g
   unt moale 100 g
   lapte 3 linguri
   oua 1 buc
   zahar 1 lingura
   un praf de sare
Umplutura:
   rubarba 600 g
   cirese fara samburi 500 g
   zahar gelifiant 150 g
   gelatina granulata 1 lingura
   scortisoara 1 lingurita
   unt 50 g

mod de preparare

• mixati in vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum ingredientele pentru blat pana obtineti un aluat nelipicios si moale. Folositi paleta pentru aluat si spatula pentru curatarea marginii vasului.
• inveliti aluatul in folie de plasctic si lasati-l la frigider 15 minute
• presarati faina pe blatul de lucru si intindeti aluatul, apoi transferati-l intr-o tava de tarta cu fund detasabil, pe care ati uns-o inainte cu unt si ati tapetat-o cu faina
• taiati marginile de aluat care depasec tava, puneti deasupra o hartie de copt si umpleti tarta cu boabe de fasole sau linte
• coaceti blatul la 180 de grade pentru 10 minute, iar cand incepe sa se rumeneasca usor pe margini indepartati hartia de copt cu boabele de fasole, intepati aluatul cu furculita si mai coaceti inca 10 minute
• intre timp, spalati rubarba si taiati capetele, apoi taiati-o in felii de 2 cm
• puneti rubarba intr-o tigaie incapatoare, adaugati zaharul si lasati pe foc pana se caramelizeaza usor, amestecand din cand in cand
• adaugati untul si lasati sa fiarba la foc mic pana se inmoaie
• la final adaugati ciresele si mai lasati sa fiarba 5 minute
• opriti focul si lasati sa se raceasca putin
• adaugati gelatina hidratata in apa rece si amestecati usor pana se dizolva
• la final, amestecati in fructe si scortisoara si turnati compozitia peste blatul de tarta
• lasati tarta la frigider cel putin 2 ore
• puteti orna cu frisca si frunzulite de menta.

Savurati!
Incearca si Mouffin cu mere si frecatei
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu rubarba si cirese" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.