Prajituri

Reteta Tarta cu visine si crema aromata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tarta cu capsuni (reteta video)"
 
>
Tarta cu visine si crema aromata este racoritoare, delicioasa, o reteta de tarta perfecta pentru a scoate in valoare aroma visinelor.

ingrediente

Pentru aluatul de tarta aveti nevoie de:
   250 gr faina 00
   50 gr zahar pudra
   125 gr unt
   la temperatura camerei taiat cuburi
   1 ou batut usor
   1 vf de praf de copt (il amestecati in faina
   in acest caz praful de copt se pune pt a fragezi aluatul nu a-l face
   sa creasca))
   coaja de lamaie (sau alte arome: coaja de portocala
   scortisoara
   vanilie etc)
   putin lapte (cam 2 linguri)
    
Pentru crema:
   1 l lapte
   3 oua si 2 galbenusuri
   200 g zahar
   50 g unt
   90 g amidon
   cateva cuisoare
   o bucatica nucsoara si/sau scortisoara (nu praf)
   o steluta de anason
   sau alte condimente...
   coaja de la o lamaie
   700 g visine proaspete/ conservate ( sau alte fructe rosii)
   1 pliculet tort-gelee rosu (gelatina-glazura)

mod de preparare

Incepem cu pregatirea aluatului pentru tarta cu visine:




Intr-un castron cerneti faina si zaharul pudra, puneti deasupra untul si cu varful degetelor incepeti sa framantati usor pana obtineti consistenta pesmetului. Puneti coaja de lamaie (sau alta aroma) si amestecati bine, apoi adaugati ouale si laptele si alestecati atat cat sa puteti face o bila din aluat, nu framantati mai mult! Inveliti aluatul intr-o folie si dati la frigider cel putin 1/2 ora.




Intindeti o foaie pe care o asezati apoi intr-o tava rotunda de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina. Lasati putin din marginile aluatului. Intepati blatul si asezati deasupra o bucata de hartie de copt sau folie de aluminiu peste care puneti o greutate (boabe de fasole, orez etc). Coaceti blatul la cuptorul preincalzit la 180 gr timp de 20 minute apoi indepartati hartia de copt si greutatea si mai coaceti timp de 25-30 min la 160 gr, in partea inferioara a cuptorului, pana cand blatul se aureste. Cand e racit cu o foarfeca sau un cutit de paine taiati cu grija marginile ramase.




Intre timp preparati crema pentru tarta:




Dati la fiert intr-o cratita cu capac 3/4 din cantitatea de lapte impreuna cu coaja de lamaie, condimentele si untul.




Cand laptele fierbe stingeti focul si lasati acoperit. Separat dizolvati amidonul cu restul de lapte. Bateti ouale si galbenusurile, incorporati zaharul si mai bateti, apoi turnati in fir laptele fierbinte mestecand energic pentru ca sa nu apara cocoloase. La sfarsit incorporati amidonul dizolvat si puneti pe foc amestecand continuu. Cand crema se leaga si cade greu de pe lingura (la primele clocote) stingeti focul si turnati-o intr-o tava de metal pentru a se raci mai repede.







Cand crema e rece puneti-o intr-un posh si umpleti blatul (mai inalt spre margini si mai jos in mijloc). In mijloc puneti fructele scurse de suc. Preparati gelatina glazura si turnati-i peste fructe. Gata!







Reteta de tarta cu visine si crema aromata a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.


Serviti tarta cu visine si crema oricand va este pofta de ceva bun cu fructe proaspete.

Incearca si Briose cu dovleac
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si crema aromata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 50 %
599.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.