Tarta Tatin este o reteta delicioasa de prajitura cu mere potrivita pentru zilele de post si nu numai.Pentru a face aceasta reteta de prajitura de post aveti nevoie de mere,margarina,scortisoara, faina si zahar.
Merele se curata de coaja, se scot cotoarele, se taie felii mai groase si se stropesc cu zeama de lamaie.Merele se aseaza in forma de floare intr-o forma de tarta unsa cu margarina
Zaharul se amesteca cu scortisoara si se presara peste mere. Untul se taie cubulete mici si se pun deasupra, peste mere.
Tava se baga la cuptorul preincalzit pana se topeste zaharul si untul, se scoate tava si deasupra seaseaza foaia de aluat, apasand pe margini spre interior.
Se da tava la cuptor, la foc mediu pana se rumeneste deasupra.Se scoate tava din cuptor, se lasa sa se racoreasca putin apoi se rastoarna pe un platou!
Se pudreaza cu zahar vanilat.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataO prajitura buna care merge perfect langa o cafea!
Prajitura cu piersici si migdaleIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii