Tarte cu capsuni

Untul, zaharul, zaharul vanilat si ouale se bat spuma. Se incorporeaza laptele apoi faina si praful de copt. Se ung cu grasime 8 forme mici de tarta,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 80g unt moale
  • 80 g zahar
  • un zahar vanilat
  • 2 oua
  • coaja rasa de lamiie
  • 150 g faina
  • un praf de copt
  • 7 linguri de lapte
  • Umplutura: 50 g gem de capsuni
  • 300 ml lapte
  • 60 g zahar
  • 2 linguri amidon
  • 50 ml lichior de oua
  • 500 g capsuni
  • 100 g fistic tocat

Mod de preparare

Untul, zaharul, zaharul vanilat si ouale se bat spuma. Se incorporeaza laptele apoi faina si praful de copt. Se ung cu grasime 8 forme mici de tarta, se pudreaza cu putina faina, se pune aluatul si se coace 25 min. Blaturile se lasa sa se raceasca putin apoi se scot pe un gratar. Se incalzeste putin gemul de capsuni si se repartizeaza deasupra blaturilor. Se lasa sa se raceasca complet. Intr-o cratita se pune la fiert laptele cu zaharul amestecind.amidonul se amesteca cu 2 linguri apa rece si se toarna peste lapte. Se lasa sa se ingroase. Se ia vasul de pe foc si se toarna incet lichiorul de oua. Se lasa sa se racoreasca crema. Blaturile se umplu cu crema si se repartizeaza deasupra capsunile. Se presara cu fistic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci