Tarte cu fructe

Tartele cu fructe sunt un adevarat festin culinar. Blatul crocant de tarta completeaza perfect crema fina. Tartele cu fructe sunt un desert potrivit pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tarte cu fructe

Ingrediente

  • Pentru blatul de tarta:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar (se poate reduce o lingura)
  • un zahar vanilat
  • putin praf copt
  • 4 linguri de faina
  •  
  • Pentru crema:
  • 1/2 Lapte
  • 40 g amidon
  • 25-30 g zahar
  • 1/2 baston de vanilie
  • fructe

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, impreuna cu zaharul vanilat .

Galbenusurile se freaca/mixerul bine cu zaharul, apoi se amesteca bine(daca se face cu mixerul..pe treapta cea mai mica)albusurile spuma cu galbenusurile .

Se incorporeaza ,incet faina si praful de copt-eu am pus un vf. de cutit-(cu mixerul-la cea mai mica treapta).

Se unge tava bine cu unt/margarina si se tapeteaza bine cu faina, se toarna aluatul in forma si se da la cuptor 25-30 min la 160-170C (max.)

Pentru crema:

Se amesteca bine amidonul cu o parte din lapte rece(cateva linguri-cam 10).
Bastonasul de vanilie se taie de -a lungul pe jumatate si se pune la fiert cu restul de lapte.Dupa ce a fiert se trage de pe foc si se lasa cam 20 min. sa iese aroma din bastonas.Se scoate maduva din el se pune inapoi in lapte se adauga zaharul si se mai da o data la fiert.Cand incepe sa clocoteasca usor se adauga si laptele amestecat cu amidon si se amesteca pana se ingroasa.

Se poate folosi si o simpla budinca de vanilie, cumparata, pentru a umple tarta ..dar asa e mai mult de lucru

Fructele le-am pregatit din timp. Le-am spalat, taiat, curatat si le-am stropit cu zeama de Limette, mai ales feliile de banane.

Dupa ce am asezat fructele, am preparat dupa instructiunile de pe pliculet o gelatina pentru tarte.

Reteta de tarte cu fructe a fost propusa de Maya pe forum culinar.


Lasati gelatina sa se intareasca si pastrati tartele cu fructe la rece pana la servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
3
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
4
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni
Bucataras.RO

Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni

Reteta aceasta ma bantuie de ceva vreme, rulada cu capsuni am mai facut, dar Swiss Roll este pur si simplu cea mai buna. O...

Desert Swiss Roll-Rulada cu capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!