Tiramisu reţetă originala

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga apoi crema mascarpone si se omogenizeaza amestecul cu mixerul. Se adauga albusul batut separat si se ba

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr mascarpone
  • 350 gr piscoturi
  • 5 galbenusuri
  • 1 albus
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 300 ml cafea espresso
  • 100 ml lapte
  • 60 ml coniac

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originala

Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga apoi crema mascarpone si se omogenizeaza amestecul cu mixerul. Se adauga albusul batut separat si se bate pana devine crema pufoasa. Se amesteca separat, cafeaua cu coniacul. Se asaza un strat de piscoturi intr-o tava, se insiropeaza, si se intinde apoi in strat uniform jumatate din crema peste stratul de piscoturi. Se aseaza un alt strat de piscoturi insiropate, se intinde crema ramasa si se cerne deasupra cacaua.


Se tine la rece pana la servire.

Alte retete de dulciuri:

Tort diplomat Ciocolata de casa Prajituri simple

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc