Tiramisu reţetă originala E o reteta simpla, dar de efect. Fara coacere. Pt iubitorii de cafea si ciocolata. E revitalizanta. Aromata, fina, de vara.
Albusurile se bat spuma, cca. 5 minute, galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si cu mascarpone, se incorporeaza in spuma de albusuri. Nu mixati. Incorporati usor.
Intre timp, faceti un ibric de cafea tare, fara zahar, raciti-o, puneti-o intr-un bol/farfurie si inmuiati fiecare piscot rapid in ea. Asezati un strat de piscoturi intr-o tava ca in imagini, apoi un rand de spuma cu mascarpone, inca un rand de piscoturi si restul de crema. Presarati cu o strecuratoare cacao din belsug peste. Bagati la frigider min 2h. Ideal ar fi peste noapte.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii