Tiramisu reţetă cu ciocolata

Tiramisu reţetă originala nu include pere, insa se fac o serie de variatii ale acestei retete de la tiramisu cu lamaie si pana la tiramisu cu pere.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Tiramisu reţetă cu ciocolata

Ingrediente

  • 4 portii:
  • 150 g mascarpone
  • 8 biscuiti umpluti cu ciocolata
  • 2 pere
  • 4 oua
  • 50 g zahar pudra
  • 20 ml amaretto sirop
  • 1 lingurita cafea instant
  • 80 ml apa calda
  • 1 linguita cacao amara
  • 1 un varf de sare

Mod de preparare

Reteta originala de tiramisu nu include pere, insa se fac o serie de variatii ale acestei retete de la tiramisu cu lamaie si pana la tiramisu cu pere. Pentru prezenta reteta se curata para si se taie cubulete. Intr-o canita se dilueaza cafeaua cu apa calduta, amestecati cuburile de pere cu cafeaua si lasati la marinat. Galbenusurile se freaca cu 25 g zahar pudra pana se albesc bine, apoi se pune mascarpone, amestecati bine, se bat albusurile cu varful de sare si cu 25g de zahar pana ramane tare. Adaugati la galbenusurile cu mascarpone si zahar. Puneti siropul amaretto si amestecti cu atentie sa nu se lase crema.


Intr-o cupa frumoasa puneti perele marinate in cafea apoi biscuiti cu ciocolata sfarimati, iar peste puneti crema la final cateva cuburi de pere, pudrati cu cacao amara. Se tine la frigider 12 ore.

Reteta Tiramisu ciocolata-pere a fost propusa de Cristina pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc