Tiramisu reţetă cu frisca si ghimbir este un dulce "with a twist", cum ar zice romanul, adica acel ghimbir proaspat care-i da o savoare aparte si pentru care o sa ceri si a doua portie, si a treia...O alta reinterpretare pornita de la Tiramisu reţetă originala.
6 galbenusuri se freaca cu zaharul pana devin ca o spuna, dupa care batem albusurile pana devin spuma. Frisca se bate si se adauga crema mascarpone, dupa care se pun pe rand galbenusurile, spuma de albusuri si ghimbirul ras.
Piscoturile se trec rapid prin cafeaua neindulcita si se aseaza intr-o tava sau forma de prajituri, dupa care punem un strat de crema. Alternam straturile de piscoturi si crema, ultimul strat trebuind sa fie de crema. Pudram prajitura cu cacao si dam la rece cca 3 ore, dupa care se poate servi! Pofta buna!
Tiramisu cu frisca si ghimbir se serveste rece, pudrat cu cacao din belsug.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii