Prajituri

Reteta Tiramisu reţetă cu frisca si ghimbir

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 4h:10m 
dansatorii postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tiramisu (reteta video)"
 
Tiramisu reţetă cu frisca si ghimbir este un dulce "with a twist", cum ar zice romanul, adica acel ghimbir proaspat care-i da o savoare aparte si pentru care o sa ceri si a doua portie, si a treia...O alta reinterpretare pornita de la Tiramisu reţetă originala.

ingrediente

   500 gr piscoturi
   1 cutie mascarpone
   6 oua
   200 gr zahar
   300 gr frisca
   200 ml cafea
   cacao
   1 lingurita de ghimbir proaspat
   ras

mod de preparare

6 galbenusuri se freaca cu zaharul pana devin ca o spuna, dupa care batem albusurile pana devin spuma. Frisca se bate si se adauga crema mascarpone, dupa care se pun pe rand galbenusurile, spuma de albusuri si ghimbirul ras.
Piscoturile se trec rapid prin cafeaua neindulcita si se aseaza intr-o tava sau forma de prajituri, dupa care punem un strat de crema. Alternam straturile de piscoturi si crema, ultimul strat trebuind sa fie de crema. Pudram prajitura cu cacao si dam la rece cca 3 ore, dupa care se poate servi! Pofta buna!


Tiramisu cu frisca si ghimbir se serveste rece, pudrat cu cacao din belsug.

Incearca si Eclere pas cu pas (reteta video)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca si ghimbir" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.